Карта ООС: ситуація на сході України на 13 вересня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 13 вересня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил російсько-окупаційні війська дещо збільшили кількість обстрілів в бік оборонних позицій захисників України.

Загалом 12 вересня в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії у Донецькій та Луганській областях Українськими військовослужбовцями зафіксовано 38 прицільних ворожих обстрілів.

Напрямки:

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська 17 разів прицільно застосовували по підрозділам Об’єднаних сил гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, вели вогонь з озброєння БМП. Ворог порушував режим тиші поблизу н.п. Новолуганське, Світлодарськ, тричі – в районі Новотошківського, чотири рази – поблизу Золотого, та сім разів під ворожим вогнем перебували оборонці Кримського.

Окрім цього, вчора, після 07:10 поблизу Станиці Луганської зафіксовано обстріл наших позицій з боку російсько-окупаційних військ, з метою чергового зриву попередніх домовленостей щодо розведення сил та засобів сторін на цій ділянці. Ворог вів обстріл з гранатометів та стрілецької зброї.

Ввечері, після 22:00 наші захисники Світлодарська зафіксували декілька розривів ворожих мін калібру 82 мм.

Декілька разів підрозділи Об’єднаних сил адекватно придушували ворожу вогневу активність зі штатного піхотного озброєння, з метою збереження життя та здоров’я особового складу.

Донецький напрямок

З боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 21 провокаційний обстріл позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння окупанти застосовували поблизу н.п. Водяне, Чермалик, Красногорівка, Широкине, Новотроїцьке, Старогнатівка, Березове, тричі в районі Лебединського та Павлопіля, та шість разів ворог прицільно вів обстріли по оборонцях Гнутового.

Окрім цього, застосування окупантами мінометів калібру 82 мм декілька разів фіксували захисники Чермалика та Лебединського.

В ході бойових дій двоє наших військовослужбовців отримали поранення. Наразі нашим героям надається уся необхідна кваліфікована медична допомога у військовому мобільному госпіталі.

Обстановка станом на сьогодні, 13 вересня

З початку цієї доби станом на 12:00, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано вже 13 прицільних обстрілів.

Гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю ворог застосовував в районі н.п. Березове, Водяне, Чермалик, Старогнатівка, Широкине, Гнутове.

Декілька мін калібру 82 мм окупанти випустили по оборонних позиціях Об’єднаних сил поблизу н.п. Водяне та Чермалик. Також ворог випустив зранку близько 10 мін калібру 120 мм по наших захисниках Кримського, та знову ж Чермалика. Нагадаємо, що калібр 120 мм заборонений до застосування Мінськими угодами.

Захисники України декілька разів відкривали адекватний вогонь у відповідь та придушували ворожі вогневі засоби.

З початку цієї доби внаслідок бойових дій один наш захисник отримав поранення. Його доставлено до військового мобільного госпіталя та надається уся необхідна медична допомога.

Обстановка в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії у Донецькій та Луганській областях є контрольованою підрозділами Об’єднаних сил.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: