Седлецька обговорила загрози свободі слова в Україні з послом США

Читать на русском
Посол США в Україні висловила підтримку боротьби журналістів проти втручання влади в роботу незалежних ЗМІ. Про це розповіла Наталія Седлецька.

Головред «Схем» Наталія Седлецька обговорила з послом США Марі Йованович загрози для свободи слова в Україні.

Як пише «Слово і Діло», про це журналістка написала в Facebook.

ГПУ перевірить дзвінки головреда «Схем» за 17 місяців: реакція соцмережКористувачі Facebook не розуміють причини доступу до дзвінків Наталії Седлецької за 17 місяців і вимагають від генпрокурора пояснень.

Також Седлецька розповіла, що посол висловилася на підтримку боротьбі ЗМІ проти втручання влади в роботу незалежних медіа.

«Мала окрему розмову з послом США Марі Йованович вчора в межах прийому в її резиденції. Обговорили загрози для свободи слова в Україні, які несе нещодавнє рішення силовиків отримати великий масив даних журналістів, і вперте небажання генпрокурора Луценка визнати, що це була помилка, й виправити її», – розповіла головред «Схем».

Нагадаємо, 4 вересня «Радіо Свобода» висловило обурення ухвалою суду, який дав Генеральній прокуратурі доступ до інформації з телефону журналістки й головного редактора програми розслідувань «Схеми» Наталії Седлецької.

У ГПУ запевнили, що жодним чином не втручатимуться в професійну діяльність та особисте життя Седлецької, а журналістка виступає можливим свідком у справі проти Ситника.

Також Луценко запросив журналістку «Схем» на закриту зустріч, а Седлецька запросила генпрокурора на прямий ефір. Пізніше Луценко відмовився від пропозиції головреда «Схем».

Як повідомляла Седлецька в Facebook, вона ще 19 грудня 2017 року на кількагодинному допиті в ГПУ заявила, що не розкриватиме своїх джерел інформації й не повідомлятиме, де та з ким говорила на умовах «не для запису».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: