Луценко запросив журналістку «Схем» на закриту зустріч

Читать на русском
У Генпрокуратурі Седлецькій заявили, що слідчих не цікавить зміст її розмов та СМС, а лише пересування та місцеперебування телефону.

Генеральний прокурор Юрій Луценко запросив журналістку «Схем» Наталію Седлецьку на закриту зустріч після того, як суд дозволив слідчим отримати доступ до інформації з її телефону.

Про це Седлецька повідомила в Facebook у середу, 5 вересня, пише «Слово і Діло».

ГПУ перевірить дзвінки головреда «Схем» за 17 місяців: реакція соцмережКористувачі Facebook не розуміють причини доступу до дзвінків Наталії Седлецької за 17 місяців і вимагають від генпрокурора пояснень.

«Вчора (4 вересня – ред.) близько опівночі мені зателефонувала прес-секретар Юрія Луценка Лариса Сарган. Повідомила, що генпрокурор запрошує мене сьогодні на закриту зустріч. Без камери. На 15:30. Мета – нібито пояснити, навіщо ГПУ вдалася до такого кроку – зняти інформацію з мого телефону за півтора року», – написала журналістка.

У Генпрокуратурі Седлецькій заявили, що слідчих не цікавить зміст її розмов та СМС, а лише пересування та місцеперебування телефону.

«Не вибачитися. Не визнати, що це надмірність, яку скасують. Що це самоуправство слідчого, якого покарають. Ми проти кулуарщини», – заявила Седлецька.

У відповідь журналісти «Радіо Свобода» запросили генпрокурора на цей же час до них у прямий ефір.

«Генпрокурор має знайти в собі сміливість публічно пояснити такий крок свого підлеглого й бути готовим відкрито відповісти на всі запитання», – сказала журналістка.

Раніше ГПУ закрила справу, через яку прослуховували Холодницького.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: