Зустріч із Ситником: оприлюднили рішення суду щодо журналістки НВ

Читать на русском
Суд оприлюднив рішення про отримання Генпрокуратурою доступу до інформації з телефону журналістки Нового времени.
Христина Бердинських

Генеральна прокуратура отримала доступ до інформації за абонентським номером журналістки «Нового времени» Крістіни Бердинських у справі про можливе розголошення таємниці досудового розслідування директором НАБУ Артемом Ситником.

Відповідне рішення судді Печерського районного суду міста Києва В'ячеслава Підпалого оприлюднене в реєстрі, повідомляє «Слово і Діло».

Слідчий в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генпрокуратури Руслан Іжук просив надати доступ до інформації за абонентським номером Бердинских за період із 19 липня 2016 року до 16 листопада 2017 року включно. У ГПУ хотіли дізнатися про вхідні та вихідні дзвінки Бердинських, у тому числі про дату, час, тривалість кожного з'єднання, номерів, з якими вони відбувалися, відправлені й отримані SMS та MMS, а також місцеперебування.

Суддя клопотання задовольнив.

Як відомо, Генпрокуратура також отримала доступ до аналогічної інформації, але з телефону головного редактора проекту «Схеми» Наталії Седлецької.

Водночас у ГПУ заявили, що її телефон прослуховувати не будуть.   Після скандалу генеральний прокурор Юрій Луценко запросив журналістку «Схем» на закриту зустріч, однак вона відмовилася. Своєю чергою Седлецька запросила генпрокурора на прямий ефір.

Пізніше Луценко відмовився від пропозиції головреда «Схем».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: