Дружина Кулика вважає, що справа Ситника розслідується неефективно

Читать на русском
Цивільна дружина колишнього прокурора АТО подала клопотання до Генпрокуратури про неефективне розслідування справи Артема Ситника.
Ірина Німець

Цивільна дружина колишнього прокурора АТО Костянтина Кулика Ірина Німець вважає, що Генеральна прокуратура неефективно розслідує справу про можливе розголошення таємниці досудового розслідування директором НАБУ Артемом Ситником.

Відповідне клопотання подав її адвокат до Генпрокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що 13 липня адвокат Німець подав клопотання до ГПУ про неефективність проведення досудового розслідування. Проте 18 липня прокурор Генпрокуратури відмовив у задоволенні клопотання.

Своєю чергою представник цивільної дружини Кулика подав скаргу до суду на постанову прокурора ГПУ про відмову задовольняти клопотання адвоката Німець. Однак суддя також відмовив.

Проаналізувавши доводи адвоката, слідчий суддя дійшов висновку, що постанова прокурора ГПУ ухвалена з урахуванням фактичних обставин кримінального провадження. Він також вважає, що не можна стверджувати про неповноту та необґрунтованість постанови.

Водночас зазначимо, що після подачі такого клопотання в реєстрі судових рішень стали з'являтися ухвали в справі директора НАБУ Ситника, в якій вона визнана потерпілою. В тому числі скандальні доступи до інформації за телефонними номерами головного редактора проекту «Схеми» Наталії Седлецької та журналістки журналу «Новое время» Крістіни Бердинських.

Як відомо, ГПУ розслідує можливе розголошення таємниці досудового розслідування керівником НАБУ в справі екс-прокурора АТО Костянтина Кулика, якого звинувачують у незаконному збагаченні. За версією слідства, Ситник розповів журналістам засекречену інформацію, а саме матеріали негласних слідчих (розшукових) дій щодо дружини Кулика.

Нагадаємо, Ситник розповів про можливі спроби арешту керівництва НАБУ в межах цієї справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: