ГПУ розслідує «втручання» НАБУ в приватне життя дружини Кулика

Читать на русском
У ГПУ розслідують можливе розголошення даних досудового слідства директором НАБУ, що ганьблять честь і гідність Ірини Німець.
Ірина Німець

Слідчі Генеральної прокуратури проводять досудове розслідування за фактом можливого розголошення директором НАБУ Артемом Ситником даних слідства, що порочать честь і гідність цивільної дружини колишнього прокурора АТО Костянтина Кулика Ірини Німець.

Про це йдеться в рішенні Печерського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Також слідчий Генпрокуратури вказував, що в межах цієї справи вивчається проведення детективами НАБУ та прокурорами САП слідчих (розшукових) і негласних слідчих (розшукових) дій щодо Німець, що призвело до порушення недоторканності приватного життя, таємниці її листування й телефонних розмов.

У межах цього провадження ГПУ просила надати доступ до документів САП, а саме до протоколу за результатами проведення НСРД щодо двох мобільних номерів цивільної дружини Кулика; клопотання правоохоронців про дозвіл на проведення цієї НСРД; постанови слідчого судді Апеляційного суду міста Києва та повідомлення Німець про проведення щодо неї цієї НСРД відповідно до вимог ст. 253 КПК України, що розсекречені в установленому законом порядку й містяться в матеріалах кримінального провадження за фактом можливого незаконного збагачення екс-прокурора АТО.

Суддя клопотання задовольнила.

Нагадаємо, суд повернув САП клопотання про відсторонення Кулика.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: