Ситник розповів про ймовірні арешти керівництва НАБУ

Читать на русском
Що ближчі вибори, то більше тиску на НАБУ. Артем Ситник не виключає, що проти нього та інших керівників і детективів відомства буде більше розслідувань і спроби арешту.

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник не виключає, що проти нього та інших керівників і детективів відомства з наближенням виборів буде більше розслідувань і, можливо, спроби арешту.

Про це він розповів журналістам у середу, 5 вересня, відповідаючи на запитання з приводу розслідувань щодо керівництва НАБУ та доступу до телефонних дзвінків головреда «Схем» Наталії Седлецької.

ГПУ перевірить дзвінки головреда «Схем» за 17 місяців: реакція соцмережКористувачі Facebook не розуміють причини доступу до дзвінків Наталії Седлецької за 17 місяців і вимагають від генпрокурора пояснень.

За його словами, якби були реальні підстави когось притягнути до відповідальності, то це б уже давно зробили. З приводу доступу до телефону журналістки він зазначив, що прокуратура порушила баланс і здійснює пряме втручання в приватне життя.

«Наскільки ми всіх дістали своїми розслідуваннями, тим більше, що зараз ще може Антикорупційний суд запуститися, що їм потрібно зараз щось зробити. Зі мною персонально, з НАБУ. Кудись його подіти й забути, як страшний сон», – сказав Ситник.

«Виключати подальших розслідувань, затримань, арештів, у тому числі й щодо мене персонально, я не буду. Тим більше, що наближається час до виборів», – додав очільник антикорупційного відомства.

Він зазначив, що ця тактика застосовуватиметься, адже розслідування НАБУ фактично руйнують політичну систему.

ГПУ перевірить дзвінки журналіста, який ходив на зустріч із СитникомУ Генпрокуратурі вирішили перевірити дзвінки одного з журналістів, що ходили на зустріч із директором Нацбюро.

Нагадаємо, Генпрокуратура з 2017 року розслідує кримінальне провадження проти директора НАБУ Артема Ситника через імовірне розголошення даних слідства на підставі оприлюдненого в інтернеті аудіо-запису, де людина з голосом, схожим на Ситника, розповідає журналістам деталі деяких резонансних справ.

Провадження щодо директора НАБУ було відкрите за зверненням депутатки від «Народного фронту» Олени Масоріної та цивільної дружини в минулому військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика Ірини Німець.

У вересні 2018 року стало відомо, що ГПУ почала перевіряти дзвінки журналістів, з якими Ситник обговорював матір дітей Кулика.

Також «Слово і Діло» писало, що Луценко запросив журналістку «Схем» на закриту зустріч після того, як суд дозволив слідчим отримати доступ до інформації з її телефону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: