Парагвай передумав переносити посольство до Єрусалима

Читать на русском
Нетаньяху заявив, що рішення Парагваю погіршить відносини між двома країнами і наказав закрити посольство в Асунсьйоні.

Парагвай вирішив повернути посольство в Ізраїлі з Єрусалима до Тель-Авіва.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив міністр закордонних справ Парагваю Луїс Кастільйоні.

Ізраїль закликає владу перенести посольство до Єрусалима. Що робити Україні?Ізраїль веде переговори з українською владою про перенесення посольства України з Тель-Авіва до Єрусалима. Чи потрібно наслідувати приклад США, міркували експерти.

«Парагвай хоче зробити свій внесок у регіональні дипломатичні зусилля з досягнення чесного і надійного миру на Близькому Сході», - сказано в заяві глави МЗС Парагваю. Він назвав рішення президента Гораса Картеса про переведення посольства в Єрусалим «невиправданим», передає сайт Новости Израиля.

За його словами, Парагвай ухвалив рішення призупинити перенесення свого посольства в Ізраїлі в Єрусалим. Він також додав, що країна «негайно» повертає дипмісію у Тель-Авів.

Ізраїльська влада різко відреагувала на цей крок Парагваю. «Ізраїль ставиться вкрай негативно до цього рішення Парагваю, що виходить за межі. Це погіршить відносини між двома країнами», - відповів через кілька хвилин прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

На доказ серйозності намірів він сказав, що відкличе посла Ізраїлю в Парагваї для консультацій. Повідомляється також, що він дав розпорядження МЗС Ізраїлю закрити посольство в Асунсьйоні.

Зазначимо, що Парагвай був третьою країною, яка перевела посольство в Єрусалим слідом за США і Гватемалою.

Нагадаємо, 14 травня США відкрили посольство в Єрусалимі. Цю подію приурочили до святкування 70-ї річниці заснування Ізраїлю. Перенесення американського посольства з Тель-Авіва викликало масові зіткнення в секторі Газа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: