В Єрусалимі, незважаючи на протести, відкрили посольство США

Читать на русском

У Єрусалимі офіційно відкрили посольство США, яке за рішенням президента Сполучених Штатів було перенесене з Тель-Авіва.

Про це повідомляє Haaretz, передає «Слово і Діло».

Єрусалим – столиця Ізраїлю: в США мають намір відкрити посольство вже в травні44% американців підтримали рішення Трампа про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю, ще 45% - не схвалили дію американського лідера. У США готові перенести посольство.

У церемонії відкриття взяли участь делегація з Вашингтона на чолі з заступником держсекретаря США Джоном Салліваном та лідери Ізраїлю. До складу американської делегації ввійшли, зокрема, дочка і радник американського президента Іванка Трамп, а також її чоловік Джаред Кушнер. Табличку на посольстві відкрили Іванка Трамп та міністр фінансів Стівен Мнучін.

Під час відкриття також транслювали відео звернення президента США Дональда Трампа, який назвав відкриття посольства довгоочікуваним кроком.

«США завжди будуть чудовим другом Ізраїлю та партнером у справі свободи та миру. Хай Бог благословить це посольство, може хай благословить всіх, хто служить тут, і хай Бог благословить Сполучені Штати Америки» - заявив Трамп.

Тим часом на адміністративному кордоні Сектора Газа не вщухають сутички через протести проти відкриття посольства США у Єрусалимі. У протестах беруть участь до 40 тисяч людей.

Нагадаємо, 6 грудня 2017 року президент США Дональд Трамп визнав Єрусалим столицею Ізраїлю і оголосив про перенесення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалиму.

Також очікувалося, що Трамп відвідає церемонію відкриття посольства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: