Рішення Трампа щодо Єрусалима розділило американців

Читать на русском
44% американців підтримали рішення президента США Дональда Трампа про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю, ще 45% - не схвалили дію американського лідера.

44% американців підтримали рішення президента США Дональда Трампа про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю, ще 45% - не схвалили дію американського лідера.

Такими є результати опитування, проведеного CNN, пише «Слово і Діло».

Всесвітній гнів мусульман: чим обернулося рішення Трампа щодо ЄрусалимуМОЗ Палестини повідомив постраждалих під час протестів через рішення президента США про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю. Протести охопили кілька країн.

Водночас 49% опитаних вважають, що посольство США з Тель-Авіва до Єрусалима переносити не потрібно, у 36% респондентів протилежна думка.

З усіх опитаних американців 24% дотримуються думки, що США немають ставати на чийсь бік у близькосхідному конфлікті. 2% думають навпаки, схиляючись до того, щоб стати на бік Ізраїлю.

При цьому 56% американців сумніваються в тому, що Ізраїль і арабські країни зможуть врегулювати свої розбіжності та жити у мирі. 39% респондентів сподіваються, що це може статися.

Опитування проводилося з 14 по 17 грудня. Було опитано 1001 американця віком від 18 років.

Нагадаємо, що 6 грудня президент США Дональд Трамп офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю та розпорядився перенести американське посольство.

У відповідь країни Організації Ісламського співробітництва заявили про визнання Палестинської держави зі столицею в Східному Єрусалимі.

Статус Єрусалима є одним з найгостріших питань в арабо-ізраїльських відносинах. Палестинська влада має намір зробити Східний Єрусалим столицею своєї майбутньої держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: