В Ізраїлі назвали дату перенесення посольства США до Єрусалима

Читать на русском
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що до кінця 2018 року посольство США буде перенесено з Тель-Авіву до Єрусалима.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що до кінця 2018 року посольство США буде перенесено з Тель-Авіву до Єрусалима.

Заява прем'єр-міністра прозвучала незважаючи на те, що раніше держсекретар США Рекс Тіллерсон говорив, що перенесення посольства може зайняти більше року, передає «Слово і Діло» з посиланням на CNN.

Всесвітній гнів мусульман: чим обернулося рішення Трампа щодо ЄрусалимуМОЗ Палестини повідомив постраждалих під час протестів через рішення президента США про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю. Протести охопили кілька країн.

За даними Нетаньяху, США не чекатимуть завершення будівництва нової будівлі, а розмістять посольство в двох консульських будівлях у Єрусалимі.

Нагадаємо, в грудні 2017 року Палестина відкликала свого офіційного представника з США для консультацій, через кілька тижнів після того, як американський президент Дональд Трамп визнав Єрусалим столицею Ізраїлю.

6 грудня президент США Дональд Трамп офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю та розпорядився перенести американське посольство.

Пізніше в Білому домі запропонували руху ХАМАС перенести столицю Палестини в місто Абу-Діс, яке є передмістям Єрусалиму.

У відповідь країни Організації Ісламського співробітництва заявили про визнання Палестинської держави зі столицею в Східному Єрусалимі.

Статус Єрусалима є одним із найгостріших питань в арабо-ізраїльських відносинах. Палестинська влада має намір зробити Східний Єрусалим столицею своєї майбутньої держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: