Єрусалим має стати столицею двох держав – ЄС

Читать на русском
Вона підкреслила, що позиція ЄС полягає в тому, що Єрусалим повинен бути столицею одночасно держави Ізраїль і держави Палестина.

Шлях до вирішення близькосхідної кризи полягає в співіснуванні двох держав.

Про це на прес-конференції в Аммані заявила високий представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні, пише «Слово і Діло».

Посольство розбрату: навіщо Трамп переніс дипмісію до Єрусалима та чим це загрожує?14 травня в Єрусалимі відкрилося посольство США, перенесене з Тель-Авіва згідно з рішенням Трампа. Щонайменше 55 учасників протестів загинули й 2700 осіб звернулися за допомогою. Оцінили ситуацію експерти.

Вона підкреслила, що позиція ЄС полягає в тому, що Єрусалим повинен бути столицею одночасно держави Ізраїль і держави Палестина.

«Ми вважаємо, що єдиним реалістичним рішенням конфлікту на Близькому Сході є вирішення через співіснування двох держав», - додала Федеріка Могеріні.

Вона запевнила, що Євросоюз продовжує працювати для досягнення цієї мети, не змінюючи свого підходу, а також для забезпечення того, щоб Близькосхідне агентство ООН для допомоги палестинським біженцям та організації робіт отримувало необхідні кошти.

Нагадаємо, Дональд Трамп визнав Єрусалим столицею Ізраїлю 6 грудня 2017 року. А 14 травня 2018 року в це місто було перенесено американське посольство з Тель-Авіва.

Раніше повідомлялося, що Чехія також має намір перенести посольство в Єрусалим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: