Ізраїль переконує 10 країн перенести посольства до Єрусалима

Читать на русском
Голова МЗС Ізраїлю Ципі Хотовелі заявила, що країна веде переговори щодо визнання Єрусалима ізраїльською столицею з понад десятьма державами.

Голова МЗС Ізраїлю Ципі Хотовелі заявила, що країна веде переговори щодо визнання Єрусалима ізраїльською столицею з понад десятьма державами.

За її словами, Тель-Авів закликає країни, зокрема європейські, перенести в Єрусалим свої посольства за прикладом США і Гватемали, пише «Слово і Діло».

Трамп погрожує залишити без грошей країни ООН через ЄрусалимУ середу, 20 грудня, президент США Дональд Трамп натякнув, що США можуть скоротити фінансову допомогу країнам, які проголосують за резолюцію Генасамблеї ООН, що засуджує визнання ним Єрусалима столицею Ізраїлю.

«Є країни на всіх континентах. Я можу сказати, що мова йде про більш ніж десять країн, і ми в міністерстві закордонних справ проводимо виважену роботу з кожною з них», - заявила Хотовелі в ефірі Ізраїльської корпорації телерадіомовлення.

Точний список країн міністр не оголосила, проте нагадала заяву голови парламенту Румунії, який раніше закликав владу своєї країни «серйозно обміркувати» перенесення посольства в Єрусалим.

Раніше президент Гватемали Джиммі Моралес оголосив про майбутнє перенесення посольства в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалима після аналогічного рішення президента США Дональда Трампа.

Генеральна Асамблея ООН 21 грудня ухвалила резолюцію проти зміни статусу Єрусалима. Проти документа виступили Гватемала, Гондурас, Ізраїль, Маршаллові острови, Мікронезія, Науру, Палау, США і Того.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: