Мей має намір розширити санкції проти Росії

Читать на русском
Велика Британія домагатиметься розширення санкцій проти Росії після публікації висновків слідства в справі про надзвичайну подію в Солсбері.

Прем'єр-міністр Великоъ Британії Тереза ​​Мей наполягатиме на розширенні санкцій проти Росії через інциденти з отруйною речовиною «Новачок» у британських Солсбері та Еймсбері.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 5 вересня, повідомляє Reuters.

Отруєння Скрипалів: хронологія подійПоліція Великобританії відновила приблизну послідовність подій в день отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

При цьому прем'єр підкреслила, що Британія не хоче «боротися» з росіянами, але наполягає на відповідальності російської влади за інциденти з отруйною речовиною. Офіційна Москва, своєю чергою, неодноразово відкидала звинувачення британської влади.

Також Мей заявила, що двоє чоловіків, підозрюваних у справі про отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, є працівниками російської розвідки.

Вона також звинуватила Росію в дезінформації у справі про отруєння й заявила, що «лише в Росії» були мотиви для того, щоб скоїти такий злочин.

Мей також назвала докази проти підозрюваних росіян істотними й заявила про відсутність іншої лінії розслідування в цій справі.

Крім того, Мей заявила, що в поліції вважають псевдонімами імена підозрюваних, відомих під іменами Олександр Петров та Руслан Боширов.

У МЗС РФ заявили, що оприлюднені імена та фотографії ні про що не говорять і закликали Лондон перейти від публічних звинувачень та інформаційних маніпуляцій до практичної взаємодії по лінії правоохоронних органів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: