Нові санкції США через справу Скрипалів набули чинності

Читать на русском
Санкції США проти РФ через використання хімічної зброї набувають чинності з понеділка, 27 серпня. Вони стосуються іноземної допомоги, продажу зброї, фінансування продажу зброї, відмову в кредитуванні.

У понеділок, 27 серпня, набувають чинності санкції США проти Росії через використання хімічної зброї.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Daily Times.

Як санкції США змінюють РФ та чи допоможуть зупинити імперські амбіції?У Кремлі говорять, що Москва відповість на нові санкції Вашингтона без шкоди своїм власним інтересам. Про санкційну політику говорили експерти.

Текст закону розмістили на cайті офіційного журналу Федерального уряду США.

Загалом санкції США стосуються іноземної допомоги, продажу зброї, фінансування продажу зброї, відмову в кредитуванні, експорту товарів, що стосуються національної безпеки, у Росію. Санкції охоплюють 5 пунктів:

  1. Припинення допомоги Росії, за винятком термінової гуманітарної допомоги, харчування, сільськогосподарських товарів чи продуктів (згідно із Законом про іноземну допомогу від 1961 року).

  2. Припинення продажів в Росію зброї будь-яких оборонних товарів, оборонних послуг або проектно-конструкторських послуг; припинення продажів ліцензій на експорт в Росію будь-яких предметів, що входять до списку боєприпасів США (згідно із Законом про експортний контроль).

    1. Припинення всього військового фінансування для Росії (згідно із Законом про експортний контроль зброї).
  3. Відмова у наданні Росії будь-яких кредитів, кредитних гарантій чи іншої фінансової допомоги будь-яким департаментом, агенцією чи урядовою організацією Сполучених Штатів, зокрема Експортно-імпортном банком Сполучених Штатів.

  4. Заборона на експорт до Росії будь-яких товарів чи технологій з санкційного списку.

Раніше повідомлялося, що США мають намір 27 серпня 2018 року почати новий етап санкцій проти Російської Федерації, пов'язаних з хімічною атакою в британському Солсбері.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко подякував США за санкції проти Росії.

Як відомо, також Швейцарський банк заморозив пов'язані з Росією багатомільярдні активи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: