Путін відреагував на нові санкції США через справу Скрипаля

Читать на русском
Президент РФ прокоментував намір США запровадити запровадити торгові обмеження щодо Росії, назвавши ці санкції нелегітимними.

Президент Росії Володимир Путін назвав можливі нові санкції США проти РФ нелегітимними.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав на нараді з членами Ради безпеки, повідомляє в п'ятницю, 10 серпня, прес-служба Кремля.

Черговий раунд санкцій США проти РФ. Чи вплине це на Путіна?Сенатори США готують новий пакет санкцій проти РФ і пропонують визнати Росію країною-спонсором тероризму. Які обмеження найболючіші та чи змінять вони щось, міркували експерти.

«Порушувалася тема можливих нових недружніх кроків з боку Вашингтона у вигляді торгових обмежень. Наголошено на повній нелегітимності таких дій з точки зору міжнародного права», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 8 серпня стало відомо про плани США запровадити санкції проти Росії через отруєння колишнього працівника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері. Запровадження обмежувальних заходів у Держдепі обіцяють здійснити в два етапи. Спочатку до Росії заборонять поставляти деякі американські товари, пов'язані з національною безпекою, зокрема електроніку подвійного призначення.

Якщо ж Москва не надасть гарантій відмови від застосування хімічної зброї й не погодиться допустити міжнародних експертів, то Вашингтон погрожує знизити рівень дипломатичних відносин, скоротити зовнішню торгівлю між країнами та перешкоджати Росії в отриманні міжнародних банківських кредитів.

Своєю чергою в МЗС Росії заявили, що США йдуть шляхом подальшого загострення двосторонніх відносин, і пообіцяли дзеркальні заходи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: