Лондон має намір запросити екстрадицію підозрюваних у справі Скрипалів

Читать на русском
Лондон готовий направити Москві офіційний запит про екстрадицію двох росіян, яких підозрюють в причетності до отруєння в Солсбері.

Влада Великої Британії підготувала матеріали, щоб запитати в Росії екстрадицію двох росіян, яких слідство підозрює в скоєнні хімічної атаки в Солсбері.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 6 серпня, повідомила The Guardian з посиланням на джерела в уряді і службах безпеки.

Отруєння Скрипалів: хронологія подійПоліція Великобританії відновила приблизну послідовність подій в день отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Імена підозрюваних у статті не називаються. Однак, за даними видання, слідчі зуміли відновити всі пересування цих людей з моменту їхнього прибуття на британську територію і до відбуття.

«Прокуратура завершила підготовку запиту на екстрадицію і готова його направити», - наголошується в повідомленні.

Разом з тим у Великій Британії вважають, що Росія навряд чи видасть підозрюваних: «Росія, швидше за все, різко відмовиться виконувати будь-який запит Британії про екстрадицію двох росіян, яких британська поліція вважає пов'язаними з атакою за допомогою нервово-паралітичної речовини в Солсбері».

Рішення подати запит на екстрадицію двох росіян викликало запеклі суперечки в британському уряді. Частина міністрів упевнені в тому, що подібний запит посилить тиск на Росію і дозволить притягти її до відповідальності за хіматаку. При цьому інші члени британського уряду вважають прохання про екстрадицію марнотою. Видання нагадує, що запит Лондона про видачу у 2007 році двох росіян, яких підозрюють у вбивстві колишнього офіцера ФСБ Олександра Литвиненка, також не був задоволений Росією.

Раніше британські ЗМІ з посиланням на джерела в слідчих органах повідомляли, що в атаці на Скрипалів брали участь дві групи.

Також британські ЗМІ повідомляли про те, що слідчі в справі про отруєння Скрипаля і його доньки Юлії показали ключовим свідкам фотографію здогадуваного підозрюваного.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: