У справі про отруєння Скрипалів з'явилася нова версія

Читать на русском
Отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки могла готувати група з шести осіб, керівником якої була жінка.

Отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки могла готувати група з шести осіб, керівником якої була жінка.

Таку версію висунула газета Daily Mail з посиланням на джерело в розвідувальних службах, пише «Слово і Діло».

Розслідування отруєння «Новічком» в Еймсбері буде довгимРозслідування отруєння нервово-паралітичним речовиною групи «Новічок» в Еймсбері може зайняти тижні, а, ймовірно, і місяці.

«Цілком логічно думати, що жінка могла бути в команді і грала ключову роль», - наголошується в матеріалі. У статті зазначено, що цю версію підтверджує і інформація, яка з'явилася напередодні, про те, що отрута перебувала у флаконі з-під парфумів, який в парку знайшли британці Чарлі Роулі і Дон Стерджесс, які також отруїлися. За даними поліції, отрута була знайдена в невеликій пляшці в квартирі Роулі.

Раніше британські слідчі зазначали, що отруєння Скрипалів у березні і двох британців Роулі і Стерджесс в червні можуть бути пов'язані.

За версією правоохоронних органів, в обох випадках використовувалася отрута «Новачок», він був нанесений на ручку дверей в будинку Скрипаля.

Потім виконавці злочину могли викинути контейнер, в якому речовину доставили в Солсбері, його і знайшли Роулі і Стерджесс.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: