Отруєння Скрипалів: хронологія подій

Читать на русском
Поліція Великобританії відновила приблизну послідовність подій в день отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Поліція Великобританії відновила приблизну послідовність подій в день отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

У звіті, опублікованому на сайті Скотланд-Ярду, йдеться, що над відновленням подій 4 березня працювали 250 детективів, передає «Слово і Діло».

Чому РФ рухається шляхом міжнародної ізоляції?Отруєння Скрипаля, санкції та ракетний удар коаліції по Сирії. Про наслідки протистояння Заходу та РФ розповіли експерти.

За час розслідування вони провели майже 180 обшуків, опитали 900 осіб і переглянули чотири тисячі годин записів із камер відеоспостереження. В ході розслідування вилучено понад дві тисячі предметів, що мають відношення до розслідування. Приблизно половина з них зберігається в різних лабораторіях.

Юлія Скрипаль прилетіла до Лондона з Москви в суботу, 3 березня, о 14:40 за місцевим часом. На наступний день близько 9:15 автомобіль її батька бачили на Лондон-роуд, Черчілль-вей-Норте і Уілтон-роуд. У той же день о 13:30 машину помітили на Девізес-роуд на шляху до центру міста.

О 13:40 Скрипалі припаркували авто і попрямували в паб Bishops Mill в центрі Солсбері. О 14:20 вони почали обідати в ресторані Zizzi, з якого пішли о 15:35. Через 40 хвилин до екстреної службу надійшов дзвінок від місцевого жителя. Поліцейські, які прибули на виклик, виявили постраждалих на лавці неподалік від ресторану.

Пізніше фахівці визначили, що вони були отруєні речовиною класу Новачок - смертельно небезпечною речовиною, аналоги якого раніше розроблялися в Радянському Союзі. Британський уряд звинуватило Росію в виготовленні і накопиченні агента, а також у підготовці «спеціальних підрозділів» для його використання проти ворогів Росії.

Отруєння в Солсбері спричинило дипломатичний бойкот багатьох країн світу.

Раніше дочка Скрипаля дала перше інтерв'ю після отруєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: