Британія назвала імена підозрюваних в отруєнні Скрипаля

Читать на русском
Британські правоохоронці назвали імена підозрюваних у застосуванні отруйної речовини Новачок у Солсбері.

До отруєння колишнього працівника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері причетні Олександр Петров і Руслан Боширов.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 5 вересня, заявила королівська прокуратура Великої Британії, документ оприлюднений на офіційному сайті відомства.

Отруєння Скрипалів: хронологія подійПоліція Великобританії відновила приблизну послідовність подій в день отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Зокрема, як ідеться у спільній заяві королівської прокуратури та поліції Великої Британії, підозрювані в застосуванні отруйної речовини «Новачок» у Солсбері повернулися в Росію 4 березня.

«Прокурори з відділу з боротьби з тероризмом Королівської прокурорської служби розглянули докази і визнали, що є достатні підстави для винесення осуду, а громадським інтересам відповідає пред'явлення звинувачень Олександру Петрову та Руслану Боширову, російським громадянам, за такими статтями: змова з метою вбивства Сергія Скрипаля, замах на вбивство Сергія Скрипаля, Юлії Скрипаль та Ніка Бейлі, використання й володіння «Новачком», попри закон про хімічну зброю, та навмисне завдання тяжких тілесних ушкоджень Юлії Скрипаль та Ніку Бейлі», – йдеться в документі.

При цьому прокурори не збираються просити РФ про екстрадицію підозрюваних.

«Ми не будемо звертатися до Росії за екстрадицією цих людей, оскільки Конституція Росії не дозволяє екстрадицію власних громадян. Росія дала зрозуміти це після прохань про видачу в інших випадках. У разі зміни цієї позиції буде надісланий запит про видачу», – йдеться в заяві.

Відзначається, що сліди отруйної речовини класу «Новачок» знайдені в готельному номері, де зупинялися Петров і Боширов. Обидва росіянина, вважає слідство, прибули до Великої Британії 2 березня.

Раніше британські ЗМІ з посиланням на джерела у слідчих органах повідомляли, що в атаці на Скрипалів брали участь дві групи.

Також британські ЗМІ повідомляли про те, що слідчі у справі про отруєння Скрипаля та його дочки Юлії показали ключовим свідкам фотографію можливого підозрюваного.

Нагадаємо, в березні цього року колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості на лавці біля торгового центру в британському Солсбері. У Великій Британії підозрюють Росію в причетності до отруєння хімічною зброєю «Новачок».

Росія заперечує причетність до отруєння сім'ї Скрипаля у Великій Британії й стверджує, що «Новачок» на її території ніколи не виготовляли.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: