Антиросійські санкції США через справу Скрипалів набули чинності

Читать на русском
Про запровадження антиросійських санкцій через отруєння Скрипалів було оголошено два тижні тому.

У середу, 22 серпня, починається перший етап санкцій США проти Росії, які були запроваджені через справу Скрипалів.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це пише «Європейська правда».

Трамп назвав умови зняття санкцій із РосіїПрезидент США Дональд Трамп назвав умови, за яких він буде готовий розглянути можливість зняття з Росії санкцій.

Про намір США запровадити санкції стало відомо 8 серпня, але перший етап набуває чинності сьогодні.

Так, на першому етапі санкції стосуватимуться заборони на експорт технологій, які можуть бути використані у військових цілях, і не спрямовані безпосередньо проти якоїсь компанії. За даними ЗМІ, під заборону можуть потрапити газові турбіни, електронне обладнання, яке застосовується в промисловості. При цьому наголошується, що реальний перелік забороненої продукції може виявитися не таким великим, тому що адміністрація Барака Обами запровадила схожі обмеження ще в 2014 році.

Другий етап санкцій буде запроваджений, якщо Росія не виконає вимог, пов'язаних із припиненням використання хімічної зброї.

Своєю чергою в МЗС Росії заявили, що США йдуть шляхом подальшого загострення двосторонніх відносин, і пообіцяли дзеркальні заходи.

Ці санкції викликали найбільший обвал рубля за два роки.

Нові антиросійські санкції в США планують ухвалити до виборів у листопаді. Вони припускають запровадження обмежувальних заходів проти російських держбанків і нових випусків держборгу РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: