Іловайський котел: активісти прийшли під посольство РФ

Читать на русском
Активісти провели акцію й встановили на проїжджій частині 366 білих хрестів на знак пам'яті про жертв Іловайської трагедії.

Під посольством Російської Федерації в Києві активісти провели акцію «Путін, за Іловайськ відповіси» та встановили на проїжджій частині 366 білих хрестів на знак пам'яті про жертв Іловайської трагедії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Укрінформ».

Активісти принесли опудало з маскою російського президента, загорнуте в прапори так званих самопроголошених республік в ОРДЛО.

Учасники акції тримали плакати «Не забудемо, не пробачимо», «Путін – убивця», «Путін, за Іловайськ відповіси». Присутні вшанували загиблих в Іловайську хвилиною мовчання.

Організатори акції спробували передати звернення до Путіна з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, однак працівники посольства через голосовий зв'язок біля входу заяву прийняти відмовилися й порекомендували надіслати звернення поштою на адресу посольства.

Також перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко в Facebook написала: «Путін і керівництво РФ мають відповісти за Іловайськ, Лутугіне, Дебальцеве, за тисячі вбитих і поранених українців, за десятки зруйнованих сіл, за вбитих дітей, цивільне населення, за розстріляних у коридорах смерті наших військових».

Нагадаємо, напередодні четвертих роковин Іловайської трагедії, 29 серпня, в Києві біля «Стіни пам’яті», яка розташована в мурах Михайлівського Золотоверхого монастиря, відбулося вшанували загиблих в Іловайському котлі українських вояків.

Влітку 2014 року російські спецназівці вторгалися в Україну. Наприкінці серпня 2014 року російські військові оточили українських бійців під Іловайськом. Українським частинам висунули вимогу щодо виходу з кільця, але 29 серпня російські бійці розстріляли з важкого озброєння колони українських військових. Загинули щонайменше 366 людей, ще 158 вважаються зниклими безвісти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: