На Донбасі набуло чинності «шкільне перемир'я»

Читать на русском
Сьогодні в АТО-ООС вступило в силу шкільне перемир'я. Бойові дії повинні бути зупинені уздовж всієї лінії розмежування.

У середу, 29 серпня, нове перемир'я на Донбасі вступило в силу. Воно пов'язане з початком навчального року. Бойові дії повинні бути зупинені уздовж всієї лінії розмежування.

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг закликав сторони конфлікту на Донбасі дотримуватися так званого «шкільного перемир'я», пише «Слово і Діло».

«Ми закликаємо сторони дотримуватися режиму припинення вогню. Ми знаємо, що сторони здатні зупинити бойові дії, якщо вони хочуть цього, і все тепер в їх руках. Щоб всі в їх рядах знали, що необхідно дотримуватися режиму припинення вогню, накази повинні бути видані та опубліковані, щоб діти спокійно пішли в школу», - сказав він.

Нагадаємо, новий режим тиші на Донбасі був узгоджений в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи 22 серпня.

Як відомо, протягом «хлібного перемир'я» 1 липня-20 серпня українська сторона зафіксувала майже півтори тисячі обстрілів з боку бойовиків, зокрема й із забороненого Мінськими угодами зброї.

Раніше в ОБСЄ повідомили, що літо цього року на південному сході України стало найспокійнішим щодо напруженості збройного конфлікту з його початку в 2014 році.

Також командувач ООС Сергій Наєв заявив, що за три місяці проведення операції Збройні сили України повернули під свій контроль 15 кв. км території.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: