Президент України доручив розробити план захисту інтересів у Азовському морі

Читать на русском
Петро Порошенко доручив Раді національної безпеки і оборони України та Міністерству закордонних справ розробити пропозиції щодо захисту інтересів України в акваторії Азовського моря.

Президент України Петро Порошенко доручив Раді національної безпеки і оборони України та Міністерству закордонних справ розробити пропозиції щодо захисту інтересів України в акваторії Азовського моря.

Чи здатна Україна захистити Азовське море?Георгій Тука заявив про те, що Україна розглядає силовий сценарій вирішення ситуації в Азовському морі. Оцінили ситуацію експерти.

Про це глава держави заявив під час зустрічі з керівниками закордонних дипломатичних установ України у вівторок, 28 серпня, пише «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє розблокувати українські морські порти в Азовському моріСказано 31 липня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

«Нарешті сьогодні ми підійшли досить підготовленими та юридично захищеними до наступного кроку: припинення дії договору про дружбу, співпрацю та партнерство між Україною й РФ, який із вини Москви вже давно став анахронізмом. Вже найближчим часом я очікую від МЗС необхідного пакета документів для початку реалізації цього процесу. Так само, як я очікую пропозиції щодо забезпечення наших інтересів у акваторії Азовського моря. Я не збираюся з цим миритися й твердо переконаний: ситуація, яка складається зараз, категорично неприйнятна. Доручив підготувати відповідне засідання РНБО з цього приводу й прошу МЗС внести якомога швидше свої пропозиції. Тому протиправні й підступні дії Москви в цьому регіоні не мають і не будуть залишатися безкарними, тим паче й без відповідної міжнародної реакції», – сказав президент України.

Відзначимо, останнім часом активність Росії в Азовському морі значно зросла. Росіяни не дозволяють торговим судам, які проходять до українських портів і виходять із них, безперешкодно проходити через Керченську протоку.

Раніше стало відомо, що Україна вивчає силовий сценарій проти Росії в Азовському морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: