Турчинов розповів про небезпеку експансії РФ на Азовському узбережжі

Читать на русском
Військово-політичне керівництво РФ розглядає Азово-Чорноморський регіон як плацдарм для своєї подальшої експансії.

Військово-політичне керівництво РФ розглядає Азово-Чорноморський регіон як плацдарм для своєї подальшої експансії.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, йдеться на сайті відомства, передає «Слово і Діло».

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов заявив, що в кожній області буде створена бригада територіальної оборониСказано 26 червня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

Турчинов заявив, що нарощування військової присутності РФ поєднується з «грубим порушенням міжнародного морського права в Азовському морі, що проявляється, зокрема, в незаконному будівництві Керченського моста й зростанні кількості інцидентів із затриманням російськими військовими вітчизняних та іноземних суден».

«Ми бачимо спроби РФ фактично почати військово-економічну блокаду Азовського узбережжя України», – сказав він.

Турчинов зазначив, що на маріупольському напрямку «не виключається проведення ворогом як сухопутних, так і морських десантних операцій уздовж Азовського узбережжя».

«На крайньому півдні зони протистояння стабільно висока кількість обстрілів наших позицій і військових провокацій з боку російсько-терористичних військ», – зазначив він.

За словами Турчинова, для адекватної протидії російській експансії необхідне посилення військово-морської присутності України в регіоні шляхом «перебазування частини корабельно-катерного складу ВМС ЗСУ, розгортання додаткових постів спостереження за береговою лінією та акваторією моря, а також груп швидкого реагування на російські провокації в Азовському регіоні».

Раніше Турчинов відреагував на закупівлі «Укрзалізниці» в Росії.

Також секретара РНБО розповів, скільки військових моряків загинуло на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: