Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Порошенко обіцяє розблокувати українські морські порти в Азовському морі

31 липня 2018 року президент України Петро Порошенко пообіцяв розблокувати українські морські порти в Азовському морі. «У взаємодії з міжнародними партнерами знайдемо дієві механізми припинення російської морської блокади», – заявив президент.
Виконано
Сказано 31 липня 2018 р.

Джерело

  • https://twitter.com/poroshenko/status/1024221945661931520
  • https://mtu.gov.ua/news/30473.html
  • https://www.facebook.com/MinistryforTOTandIDPs/posts/2071981169582505

Результат

Станом на 3 грудня 2018 року спостерігається рух суден через Керченську протоку у напрямку українських портів в Азовському морі. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

«Так, частково розблоковані порти Бердянськ та Маріуполь. Судна здійснюють свій рух на вхід та вихід через Керченську протоку у напрямку українських портів. Судна зупиняються російською стороною, оглядаються, як і раніше, проте частково рух відновлено», – заявив Володимир Омелян.

Відповідно до інформації міністра з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України Вадима Черниша від березня 2019 року, на роботу Маріупольського порту вплинуло будівництво Керченського мосту, зокрема через обмеження проходу суден, висота яких складає 33 метри і більше, підприємство втратило 33% свого флоту та до 140 тисяч тонн експортної металопродукції в місяць.

Маріупольський та Бердянський порт продовжують працювати.

Враховуючи, що під кінець каденції блокада українських морських портів частково припинена, обіцянка отримує статус «виконано».