Волкер розповів, чого очікувати від Росії в Азовському морі

Читать на русском
Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер не очікує агресивних дій від Росії в Азовському морі, проте радить готуватися до всього.

Спеціальний представник Держдепу США з питань України Курт Волкер заявив, що після анексії Криму ситуація в Азовскому морі дуже небезпечна.

Як пише «Слово і Діло», в інтерв'ю «Голосу Америки» Волкер зазначив, що Росія має власну юридичну інтерпретацію ситуації в Азовскому морі.

Україна вивчає силовий сценарій проти Росії в Азовському моріУкраїна вивчає силовий сценарій розблокування Азовського моря у відповідь на дії Російської Федерації.

«Вони (Росія – ред.) вважають, що володіють територіальними водами й мають захищати міст, який збудований до Криму. Інша частина світу розглядає це як українські прибережні та міжнародні води й стурбована посиленням воєнно-морської присутності та зростанням його агресії в Азовському морі», – сказав він.

Водночас, за словами Волкера, «це не означає, що Росія готується до агресії, хоча ми завжди маємо бути до цього готовими».

Протягом останніх місяців Росія затримала численні судна, що прямували до портів Бердянська та Маріуполя.

Україна проводить переговори з країнами Євросоюзу та США про запровадження санкцій проти Росії у відповідь на блокаду Азовського моря.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: