Україна вивчає силовий сценарій проти Росії в Азовському морі

Читать на русском
Україна вивчає силовий сценарій розблокування Азовського моря у відповідь на дії Російської Федерації.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука розповів, що Україна вивчає різні сценарії розблокування Азовського моря, зокрема силовий.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив в інтерв'ю виданню Апостроф.

Порошенко наказав військовим зупинити російські провокації в Азовському моріПорошенко заявив, що доручив керівництву ЗСУ вжити заходів у зв’язку з незаконними зупинками та оглядами українських та іноземних суден, які йдуть в порти Азовського моря.

Так, Тука зазначив, що Росія, яка затримує в Азовському морі українські судна, не порушує двосторонніх домовленостей.

«Я не готовий оприлюднити певні сценарії, які ми зараз вивчаємо, в тому числі застосування сили щодо розблокування... Згідно з існуючими нормами, справді і українські, і російські силові структури мають право зупиняти та оглядати кораблі. Обмежень не існує. Йдеться не про порушення права, а про зловживання правом», - наголосив заступник міністра.

Також Україна не зможе врегулювати ситуацію в Азовському морі без допомоги міжнародних партнерів: «Є певні сценарії, яким чином можна поліпшити ситуацію. Звісно, не самостійно, а за допомогою наших союзників і партнерів. Такі можливості є», - зазначив Тука.

За словами Туки, ситуацію в Азовському морі не можна вирішити виключно військовим шляхом. Україна реалізує стратегію щодо Азовського моря за підтримки зарубіжних союзників не раніше 2019 року.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів, що у портів Маріуполя та Бердянська виникають проблеми через дії Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: