Суд відхилив скаргу НАБУ на догану Холодницькому

Читать на русском
Верховний суд відмовився за позовом НАБУ відкривати провадження щодо скасування догани голові САП Назару Холодницькому.

Верховний суд відмовився за позовом НАБУ відкривати провадження щодо скасування догани голові САП Назару Холодницькому.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє у Facebook прес-служба суду.

«21 серпня 2018 року Верховний Суд у складі Касаційного адміністративного суду ухвалив рішення, яким відмовив у відкритті провадження у справі за позовом Національного антикорупційного бюро України до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про визнання протиправним та скасування рішення щодо накладення дисциплінарного стягнення на Холодницького Н.І.» - йдеться в повідомленні.

У суді розповіли, що, окрім скасування догани, Національне антикорупційне бюро просило зобов’язати КДКП розглянути висновок про наявність дисциплінарного проступку в діях Холодницького та відповідні матеріали дисциплінарного провадження.

«У рішенні ВС зазначено, що в судовому порядку підлягають оскарженню ті рішення КДКП, які прийнято за результатами дисциплінарного провадження, і право на таке оскарження має лише прокурор як суб’єкт цього дисциплінарного провадження, діяльність якого оскаржується», - пояснює суд.

«Особи, за дисциплінарною скаргою яких КДКП приймає рішення у визначеному Законом України від 14 жовтня 2014 року № 1697-VII «Про прокуратуру» порядку, не є суб’єктами дисциплінарного провадження і не наділені правом на оскарження в судовому порядку рішень КДКП як за результатами дисциплінарного провадження, так і за наслідками вирішення питання про його відкриття», - додають там.

Суд зауважив, що НАБУ у разі незгоди з рішенням КДКП може, за наявності дозволу КДКП, оскаржити таке рішення лише у Вищій раді правосуддя.

Зазначається, що на це рішення ВС можна подати апеляцію до Великої палати Верховного суду.

Раніше в ГПУ підтвердили підписання догани Холодницькому.

Також головний антикорупційний прокурор назвав два випадки, за яких він піде у відставку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: