НАБУ оскаржило догану Холодницькому у Верховному суді

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро оскаржило у Верховному суді догану керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому.

Національне антикорупційне бюро оскаржило у Верховному суді догану керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому.

Холодницький отримав догану, але втримався в кріслі. Конфлікт вичерпано?Згідно з рішенням КДКП, Холодницького не звільнили з посади голови САП – вирішили обмежитися доганою. Чого чекати далі, знають експерти.

Про це пише Українська правда з посиланням на директора НАБУ Артема Ситника, передає «Слово і Діло».

За його словами, дата розгляду позову ще не визначена.

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів 26 липня рекомендувала винести догану, але не звільняти керівника САП Холодницького із займаної посади за скоєний дисциплінарний проступок.

Скаргу до КДКП подали генеральний прокурор Юрій Луценко і директор НАБУ Ситник. Вони звинуватили керівника САП в дисциплінарних правопорушення після того, як були оприлюднили записи, зроблені в робочому кабінеті Холодницького.

За словами директора НАБУ Ситника, на записах йдеться про злив інформації про обшуки, котрі готувалися, тим людям, у яких ці обшуки повинні були проводитися, про тиск на посадових осіб та суди для прийняття ними певних рішень. Також було зафіксовано підбурювання свідка до дачі неправдивих показань.

Раніше Ситник зізнався, як ставили «жучки» Холодницького.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: