Хабар Холодницькому: суд провів підготовче засідання

Читать на русском
Столичний райсуд провів підготовче засідання і призначив до розгляду звинувачення щодо двох суддів.
Наталія Овчаренко і Геннадій Підберезний

Суд призначив до розгляду по суті справу за обвинуваченням голови Кіровського районного суду міста Дніпра Геннадія Подберезного і колишню суддю цього суду Наталію Овчаренко в дачі хабара керівнику САП Назару Холодницькому.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Шевченківського районного суду міста Києва за результатами проведення підготовчого засідання, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Судовий репортер».

Також суд залишив для обвинувачених запобіжні заходи у вигляді застави. Водночас судді зменшили розмір застави для обвинуваченої екс-судді Овчаренко до 141 тисячі гривень. Решта 740 тисяч повертаються заставодавцю.

У зв'язку зайнятістю суд почне розгляд справи тільки в жовтні.

Нагадаємо, що Підберезного і Овчаренко звинувачують у спробі передати хабар Холодницькому закриття кримінального провадження. 21 вересня 2017 року їх затримали в службовому кабінеті керівника САП після «передачі» йому першого траншу в сумі 50 тисяч доларів.

За ці гроші прокуратура повинна була закрити справу про хабарництво, в якій фігурує двоє суддів Кіровського суду – Наталія Овчаренко та Олег Ходасевич.

Холодницький попередньо звернувся із заявою до ГПУ і передача коштів фіксувалася. У заяві керівника САП говорилося, що спочатку йому пропонували $300 тисяч.

Обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна.

У квітні цього року адвокати Подберезного на прес-конференції заявили, що насправді Холодницький спровокував суддів на передачу хабара.

Нагадаємо, суд переніс засідання у справі про хабар Холодницькому.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: