Ситник зізнався, як ставили «жучки» Холодницькому

Читать на русском
Справа почалася з реєстрації кримінального провадження в генеральній прокуратурі, каже Ситник

Директор НАБУ Артем Ситник розповів, що про прослуховуючі пристрої в кабінеті керівника САП Назара Холодницького знали тільки троє детективів НАБУ.

Про це він повідомив в інтерв'ю Громадському, передає Слово і Діло

За його словами, справа почалася з реєстрації кримінального провадження в генеральній прокуратурі. Потім ГПУ отримала дозвіл суду на проведення негласних слідчих дій.

«Виконання цієї постанови було доручено детективам НАБУ. І силами оперативно-технічного управління, і детективами НАБУ ця постанова була виконана. Про виконання цієї постанови знало дуже обмежене коло осіб, виключно з детективів НАБУ», - розповів Ситник.

Відповідаючи, на запитання, скільки людей знали про «жучків», Ситник сказав: «Троє. Грубо кажучи, три людини».

Він уточнив, що в генпрокуратурі тільки знали про те, що є це рішення.

Три роки на посаді: як голова НАБУ Ситник виконує обіцянкиГолова НАБУ Артем Ситник був призначений на свою посаду 16 квітня 2015 року. Слово і Діло розбирається, як він виконує обіцянки.

При цьому, додав, що як воно виконується, почалося його виконання чи ні - генеральна прокуратура не знала.

«Тоді на певному етапі було виявлено цю апаратуру. Тези про те, що тут немає нічого кримінального, якраз не відповідають дійсності. Це наша думка», - додав директор НАБУ.

Нагадаємо, НАБУ оприлюднило фрагменти розсекречених матеріалів негласних слідчих дій відносно керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. На записі зафіксовано розмови Холодницького щодо ряду кримінальних проваджень, розпочатих САП.

Додамо, Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що прослуховування глави САП проводилася в рамках слідчих дій ГПУ і НАБУ і зажадав відставки Холодницького.

Однак, згідно з рішенням кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Холодницькому призначили дисциплінарне стягнення у вигляді догани, але залишили на посаді.

Як глава САП Холодницький виконує свої обіцянки - в нашому огляді.

Як директор НАБУ Артем Ситник виконує обіцянки - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: