Справу Холодницького передали до СБУ

Читать на русском
Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявив, що справу стосовно керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького веде СБУ.

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявив, що справу стосовно керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького веде СБУ.

Про це передає «Слово і Діло», з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Чому не зважилися звільнити Холодницького?Комісія прокурорів вирішила притягнути до дисциплінарної відповідальності та накласти на Холодницького стягнення у вигляді догани. Чому КДКП обмежилася доганою, міркували експерти.

«Передали справу в СБУ і фактично зараз ми до цього розслідування не маємо ніякого відношення», - заявив Ситник.

Він також зазначив, що свого часу працівники НАБУ входили в робочу групу, яка спільно з Генпрокуратурою вела розслідування справи Холодницького.

Нагадаємо, що НАБУ і Генпрокуратура звинуватили керівника САП в дисциплінарних правопорушення після того, як були оприлюднені записи, зроблені в робочому кабінеті Холодницького.

За словами директора НАБУ Ситника, на записах йдеться про злив інформації про підготовлювані обшуках тим людям, у яких ці обшуки повинні були проводитися, про тиск на певних посадових осіб і суди для прийняття ними певних рішень. Також було зафіксовано підбурювання свідка до дачі неправдивих показань.

Сам Холодницький заявляв, що зроблені в його кабінеті записи можуть бути компіляцією. Глава САП також уточнював, що вони не містять кримінальних злочинів.

Раніше ЗМІ опублікували проект підозри Холодницькому.

Також повідомлялося, що справа Холодницького знаходиться на контролі у Світового банку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: