До Верховного суду надійшов позов про скасування догани Холодницькому

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро України вимагає зобов'язати комісію прокурорів розглянути матеріали проти Холодницького.

НАБУ подало позов у Верховний суд на Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів з вимогою скасувати догану керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.

Холодницький отримав догану, але втримався в кріслі. Конфлікт вичерпано?Згідно з рішенням КДКП, Холодницького не звільнили з посади голови САП – вирішили обмежитися доганою. Чого чекати далі, знають експерти.

Повідомляється, що НАБУ просить визнати протиправним та скасувати рішення комісії про догану Холодницькому, а також зобов'язати комісію розглянути заяву про наявність дисциплінарного проступку в діях керівника САП і відповідні матеріали дисциплінарного провадження.

«Позовна заява зареєстрована в день надходження за номером П/9001/737/18 (справа 9901/737/18). Згідно з Кодексом адміністративного судочинства України, рішення про відкриття провадження у справі ухвалюється протягом п'яти днів», – зазначили у Верховному суді.

Нагадаємо, наприкінці липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів постановила притягти Холодницького до відповідальності та накласти стягнення у вигляді догани.

НАБУ наполягає на тому, що він підбурював свідків і фігурантів до надання неправдивих свідчень, блокував притягнення винних до відповідальності, а також психологічно тиснув на працівників САП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: