Справа Януковича: Кравчук надасть свідчення

Читать на русском
Перший президент України Леонід Кравчук погодився прийти до суду й надати свідчення у справі Януковича.

Адвокат екс-президента Віктора Януковича, якого звинувачують у держзраді, заявляє, що перший президент України Леонід Кравчук погодився прийти до суду й надати свідчення.

Про це Віталій Сердюк сказав у вівторок, 17 липня, на засіданні Оболонського райсуду Києва, пише «Слово і Діло».

Справа про держзраду: про що свідчить процес над Януковичем?Екс-президент України Віктор Янукович, який звинувачується в держзраді, анонсував прес-конференцію в Москві. Про те, які висновки можна зробити після допитів, розповіли експерти.

«Перший президент України Леонід Кравчук під час зустрічі в п'ятницю надав свою згоду прийти до суду й надати свідчення щодо відомих йому обставин 2014 року, зокрема в лютому. Просимо надати повістку для забезпечення допиту Кравчука в цьому засіданні», – сказав Сердюк.

За словами адвоката, Кравчук володіє інформацією про наявність «плану знищення Януковича» відповідно до «плану Чаушеску».

Нагадаємо, за даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених із метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Також стало відомо, що Януковича викликали до суду в 61-й раз.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: