Януковича викликали до суду в 61-й раз

Читать на русском
Екс-президента України Віктора Януковича, якого звинувачують у державній зраді, викликали до суду на допит у 60-й раз.

Екс-президента України Віктора Януковича, якого звинувачують у державній зраді, викликали до суду на допит у 60-й раз.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН, про це на засіданні Оболонського районного суду в Києві заявив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

Чому справа про держзраду Януковича перетворюється на багатосерійний серіал?Оболонський районний суд 6 червня продовжив розгляд справи про держзраду Віктора Януковича. Напередодні свідки сторони захисту не з’явилися. Про ситуацію з недостовірними доказами та неявкою свідків на слухання говорили експерти.

Він зазначив, що в черговий раз для допиту не з'явилися обвинувачений Янукович, а також свідки захисту Микола Азаров, Андрій Клюєв, Віталій Захарченко, Олександр Якименко, Павло Лебедєв і Аркадій Ярощук.

«Понад 10 разів ми, таким чином, передбаченим законом, викликали Азарова, Клюєва, Захарченка, Якименка, Лебедєва і Ярощука. Свідки в суд не з'явилися. Також близько 60 засідань проігнорував обвинувачений Янукович», - сказав суддя.

На це адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив, що ці свідки не викликалися в порядку надання міжнародно-правової допомоги і тому не можна говорити, що вони ігнорують допити. На це суддя заперечив, що виклик цих осіб здійснюється відповідно до українського законодавства.

Владислав Дев'ятко додав, що оголошує перерву до 10.00 17 липня і очікує, що зазначені свідки та обвинувачений Віктор Янукович або з'являться в суд, або виступлять в режимі відеоконференції.

Раніше ГПУ передала в НАБУ справу лісника Януковича.

Також президент Петро Порошенко розповів про долю «грошей Януковича».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: