У ГПУ заявили про розкриття «ієрархічного об'єднання» у фіскальній службі

Читать на русском
Генеральна прокуратура заявляє про розкриття «сталого ієрархічного об'єднання» в рядах Державної фіскальної служби.

Генеральна прокуратура заявляє про розкриття «сталого ієрархічного об'єднання» в рядах Державної фіскальної служби.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу 16 липня, відповідаючи на питання, чи вплинуть обшуки у Вінницькій ДФС і затримання керівника одного з підрозділів на в.о. керівника ДФС Мирослава Продана, пише «Слово і Діло».

ЗМІ повідомляють про підготовку арешту Продана: чиновник поки виконав лише одну обіцянкуВ. о. голови ДФС Мирослава Продана можуть заарештувати, повідомляють ЗМІ. Якщо це станеться, то на рахунку чиновника так і залишиться тільки одна виконана обіцянка.

«Про Продана, на жаль, це правда. Десь на початку цього року ми отримали інформацію про правопорушення пана Продана, не пов'язаних з його колишньою посадою, правопорушення пов'язані з його нинішньою посадою - виконуючого обов'язки керівника ДФС», - відповів Луценко.

Генпрокурор додав, що не може сказати більше, бо це таємниця слідства. Він пояснив, що в січні 2018 року слідчі ГПУ зареєстрували виробництво про, ймовірною, контрабанді горіхів на вінницькій митниці.

«Сьогодні (16 липня, - ред.) було оголошено про підозру начальнику Вінницької ДФС Осмоловському, йому було оголошено про підозру у вчиненні злочинів за ч.1 ст. 255 створення злочинної організації, ч.3 ст. 212 співучасть в ухиленні від сплати податків у особливо великих розмірах, ч.2 ст. 364 зловживання владою», - сказав генпрокурор.

Згідно з висновками експертизи, через таких злочинних дій на вінницькій митниці до державного бюджету не надійшло 300 млн грн.

«Ми вважаємо, що з 2014 року на території Вінниці було створено сталу ієрархічне об'єднання, до складу якого увійшли діючі представники ДФС, які мають серйозні зв'язки із співробітниками центральних урядових установ в столиці», - додав він.

«У 2015-2016 році ця злочинна організація забезпечила призначення на важливі посади в ДФС людей, пов'язаних з незаконною діяльністю Вінницької митниці», - заявив генпрокурор.

Він додав, що ця справа «не одного дня і навіть не одного місяця» і про її хід будуть повідомляти в подальшому.

Слідство встановлює всіх причетних: перевіряє документи і підписи чиновників, чиї дії призвели до збитків держави. На думку Луценка, більшість проблем із контрабандою та злочинними схемами в ДФС пов'язані з тим, що у відомства вже кілька років немає керівника.

Як приклад він також навів проблеми на Волинській митниці, де тільки адміністративних правопорушень працівників митниці за 18 місяців зафіксували близько 15 випадків.

Раніше Насіров написав відкритого листа Холодницькому.

Також ДФС підрахувала кількість незаконних «евроблях» в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: