ДФС запропонувала посилити контроль за ринком сигарет

Читать на русском
Державна фіскальна служба запропонувала впровадити електронну систему контролю за виробництвом тютюнових виробів.

Державна фіскальна служба запропонувала впровадити електронну систему контролю за виробництвом тютюнових виробів.

Про це повідомили в прес-службі відомства, передає «Слово і Діло».

Підвищення акцизів на сигарети: чи будуть різкі стрибки цін?Міністерство фінансів запропонувало значно підвищити акциз на сигарети в Україні. Про підвищення, фальсифікацію та контрабанду міркували експерти.

«Державна фіскальна служба активізувала переговорний процес із учасниками тютюнового ринку щодо введення електронної системи контролю за виробництвом та обігом сигарет. Це - дієвий спосіб попередження появи на ринку фальсифікованої продукції», - йдеться в повідомленні.

Представники бізнесу відзначили, що кожен великий виробник на підприємстві має свою систему контролю, яка передбачає можливість відстеження шляху пачки сигарет від виробника до кінцевого споживача (track&trace) за допомогою унікального ідентифікатора.

Електронна акцизна марка, на їхню думку, повинна працювати аналогічно.

«На сьогодні є кілька варіантів того, якою має бути електронна акцизна марка, як буде працювати ця система. На мою думку, необхідно вибрати один варіант, доопрацювати його з урахуванням інтересів держави та бізнесу і передавати на розгляд законотворцям», - сказав голова ДФС Мирослав Продан.

Раніше Уляна Супрун розповіла, чи є користь від переходу на е-сигарети.

Також відзначимо, що Мінфін готує підвищення цін на дешеві сигарети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: