ДФС скоротила перевірку великого бізнесу

Читать на русском
За перші півроку поточного року Офіс великих платників податків скоротив перевірки великого бізнесу на 33 відсотки.

За перші півроку поточного року Офіс великих платників податків скоротив перевірки великого бізнесу на 33% – до 380 порівняно з 569 за аналогічний період минулого року.

Як пише «Слово і Діло», водночас було донараховано 12,7 млрд грн грошових зобов'язань, що майже вдвічі (на 6,1 млрд грн) більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомляється на сайті Офісу.

Як пояснюють фіскали, зростання донарахувань відбулося за рахунок здійснення контрольно-перевірочних заходів, що концентруються на перевірках найбільш ризикових платників та операцій.

«В Офісі працює ризикоорієнтована система відбору платників до проведення як планових, так і позапланових перевірок. Підставами для включення платників податків до плану-графіка перевірок є наявність ризиків високого і середнього ступеня, затверджених наказом Мінфіну від 02.06.15 №524 «Про затвердження Порядку формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків», - зазначили в Офісі великих платників податків.

Повідомляється, що майже половина позапланових контрольних заходів проводиться не з ініціативи органів ДФС, а з інших передбачених Податковим кодексом України причин: у зв'язку з відпрацюванням листів банків, які інформують про порушення термінів розрахунків у сфері ЗЕД - 44,2%; призначених за рішенням суду (слідчого судді) - 6,1%; в зв'язку з процедурами ліквідації припинення, реорганізації - 2,1%.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман виступив за посилення закону про захист бізнесу при перевірках, встановивши відповідальність контролерів за перевищення своїх обов'язків.

Також Гройсман зобов'язався поліпшити умови ведення бізнесу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: