ДФС підрахувала кількість незаконних «євроблях» в Україні

Читать на русском
З початку 2018 року в Україну було завезено 146,8 тис. автомобілей з іноземною реєстрацією в режимі транзит, 465,9 тис. – в режимі тимчасового ввезення.

З початку 2018 року в Україну було завезено 146,8 тис. автомобілей з іноземною реєстрацією в режимі транзит, 465,9 тис. – в режимі тимчасового ввезення.

При цьому з тих автомобілів, які були ввезені в режимі транзит, 57,9 тис. перебувають у країні з порушенням терміну перебування. Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба Державної фіскальної служби (ДФС).

Відомство уточнює, що поки що немає статистики щодо тимчасового ввезення, оскільки термін перебування цих авто ще не завершився.

Загалом протягом січня-червня 2018 року митницями ДФС щодо фізичних осіб за порушення термінів транзиту складені 14,2 тис. протоколів, за ними були накладені штрафи на суму майже 92 млн грн. За порушення термінів тимчасового ввезення ДФС склала 3,7 тис. протоколів на 49 млн грн.

Водночас основні імпортери нових легкових автомобілів ввезли в Україну в січні-червні 2018 року 35,5 тис. автомобілів, з яких сплачено майже 7 млрд грн митних платежів. У 2017 році основними імпортерами в Україну було ввезено 79,5 тис. нових легкових автомобілів, за якими було сплачено 15,6 млрд грн.

Як повідомлялося, Южаніна не виключає, що законопроекти про авто на єврономерах ухвалять до нового року.

Нагадаємо, «Слово і Діло» писало про досвід Молдови в питанні розмитнення та легалізації старих машин з ЄС.

Також ми підрахували, скільки грошей втратив бюджет від нерозмитнених іномарок у 2017 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: