Насіров написав відкритого листа Холодницькому

Читать на русском
Насіров написав відкритого листа керівнику САП, де поскаржився на фальсифікацію справи проти нього й попросив відмовитися від обвинувачення.

Екс-керівник Державної фіскальної служби Роман Насіров написав відкритий лист керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому, де поскаржився на фальсифікацію справи проти нього і попросив відмовитися від обвинувачення.

Про це він написав у Facebook, передає «Слово і Діло».

Обійтися доганою без звільнення: як можуть покарати Холодницького?КДКП підготувала висновок у справі Холодницького та рекомендує попередньо обійтися доганою, без звільнення керівника САП. Більше про ситуацію знають експерти.

За його словами, в нещодавньому інтерв’ю Холодницький розповів про факти фальсифікації протоколів слідчих дій та інших матеріалів окремих кримінальних проваджень детективами Національного антикорупційного бюро,й він підтримує цю позицію.

На його думку, усвідомлення проблеми щодо «голослівних звинувачень» з боку антикорупційних органів є першим кроком до її вирішення.

Насіров додав, що коли процесуальне керівництво не здійснюється, це призводить до «перегинів» у роботі НАБУ, що нібито призводить до численних порушень закону. На його думку, півтора року, намагаючись довести свою ефективність, НАБУ робило все, щоб «змішати з брудом» його ім'я.

За його словами, із 250 сторінок зачитаного вже обвинувального акту він не побачив реальних доказів проти себе.

Він додав, що якби Холодницький почитав цей обвинувальний акт, то побачив би не лише «абсурд та граматичні помилки», але й невідповідність вимогам Кримінального процесуального кодексу.

Екс-посадовець запросив Холодницького на найближче судове засідання й запропонував особисто прочитати обвинувальний акт та ухвалити рішення про відмову від державного обвинувачення.

Нагадаємо, детективи НАБУ вручили Роману Насірову повідомлення про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Прокурор САП зачитав майже третину обвинувального акту щодо Насірова.

Раніше суд продовжив запобіжний захід екс-голові ДФС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: