Щоб привітати Сенцова, мати Кольченка вийшла на одиночний пікет

Читать на русском
Мати ув’язненого у РФ українця Олександра Кольченка Лариса вийшла на пікет у Сімферополі, щоб привітати Олега Сенцова з днем народження.

Мати ув’язненого у РФ українця Олександра Кольченка Лариса вийшла на пікет у Сімферополі, щоб привітати Олега Сенцова з днем народження.

Про це розповіла у Facebook мати ще одного фігуранта справи про «групу Сенцова» Ольга Афанасьєва, пише «Слово і Діло».

Четвертий день народження Сенцова за ґратами: хто може вплинути на Путіна?Незаконно засуджений на 20 років колонії суворого режиму в РФ український режисер Олег Сенцов 61-й день голодує в колонії суворого режиму. 13 липня українському режисеру виповнюється 42 роки.

Нагадаємо, 13 липня мати Сенцова, засудженого до 20 років колонії за звинуваченням у тероризмі, попросила президента Росії Володимира Путіна помилувати її сина.

Також у мережі з'явилися перші за два роки кадри, на яких можна побачити Олега Сенцова в ув'язненні.

13 липня 2018 року йому виповнилося 42 роки. Він голодує 61 день.

З 16 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою до влади РФ відпустити усіх утримуваних українців.

Наприкінці червня російський омбудсмен Тетяна Москалькова відвідала Сенцова у колонії Лабитнангі, де його утримують, і заявила: стан українського режисера в цілому задовільний, але у зв'язку з його голодуванням залишаються побоювання.

Хто з українських політв'язнів голодує на знак протестуЧетверо українців, незаконно утримуваних у Росії, зараз продовжують голодування. Раніше тиждень голодував Олександр Кольченко.

У свою чергу український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що не вірить словам Москалькової про стан здоров'я українських політв'язнів і зокрема Сенцова. На зустріч з українцем Денісову не допустили.

За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, політв'язня примусово годують білково-вітамінною сумішшю і кожен день «закачують вітамінні коктейлі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: