Ще один в'язень Кремля оголосив голодування

Читать на русском
Фігурант ялтинської справи Хізб ут-Тахрір Емір-Усеин Куку 26 червня оголосив голодування. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила його дружина Мер'єм Куку.

Фігурант «ялтинської справи Хізб ут-Тахрір» Емір-Усеін Куку 26 червня оголосив голодування.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила його дружина Мер'єм Куку, пише «Слово і Діло».

Як можна було використати ЧС у Росії для звільнення українських політв’язнів?У МЗС України не виключають, що РФ може погодитися на звільнення українських політв’язнів під час проведення ЧС із футболу. Міркували про ситуацію експерти.

«26 червня 2018 року Емірові-Усеін виповнилося 42 роки. І в свій день народження він почав голодування. Для мене ця новина стала шоком і великою несподіванкою! Він дуже терпляча людина! Але це упереджене і беззаконне переслідування і звинувачення в тероризмі підштовхнуло його до цього кроку. Це протест проти сфабрикованих справ щодо нього та інших, несправедливо заарештованих політичних в'язнів», - написала вона.

Нагадаємо, Емір-Усеін Куку був затриманий 11 лютого 2016 року під час масових обшуків у Криму.

У липні 2016 року його помістили в спецблок СІЗО як «небезпечного підсудного». Згодом його звинуватили в підготовці «насильницького захоплення влади». У грудні 2017 року його етапували з Криму в Ростов-на-Дону.

Міністерство закордонних справ України вимагає звільнення від РФ фігурантів «ялтинської справи Хізб ут-Тахрір».

Відзначимо, раніше голодування оголосили інші українці, яких називають політв'язнів Росії, зокрема Володимир Балух та Олег Сенцов.

Раніше РФ відмовила Денісовій в відеозв'язку з Сенцовим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: