Нардепи від БПП обіцяли не голосувати до переобрання ЦВК, але не втрималися

Читать на русском
Чотири депутати з БПП пообіцяли, що фракція не голосуватиме до оновлення Центральної виборчої комісії, але не втрималися.
Слово і Діло

Народні депутати від «Блоку Петра Порошенка» обіцяли, що фракція не голосуватиме до переобрання Центральної виборчої комісії, але не виконали свої обіцянки.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Нагадаємо, що минулого тижня Верховна Рада України провалила голосування за включення до порядку денного постанови про звільнення членів ЦВК. У підсумку фракція БПП пішла із засідання парламенту й була відсутня майже всім складом після обіду.

Нардеп Ірина Луценко пообіцяла, що поки Рада не вирішить питання з Центрвиборчкомом, фракція голосуватиме лише за зміни до закону про суд і судоустрій. «В іншому разі фракція відмовляється від результативного голосування з будь-яких питань», – підкреслила вона.

Без БПП і ЦВК: як пройшов тиждень у Верховній РадіВерховна Рада знову не змогла переобрати склад Центральної виборчої комісії, а фракція БПП відмовилася голосувати.

Таку ж обіцянку дали депутати Сергій Березенко та Олексій Гончаренко. «Ми не будемо голосувати за жоден законопроект, крім питань, що стосуються запуску Антикорупційного суду, поки не відновимо Центральну виборчу комісію. Немає жодних перешкод, щоб вирішити, нарешті, це питання. Ми пішли на всі поступки в надії, що сьогодні буде результативне голосування й ми оберемо нових членів ЦВК», – заявив Березенко.

За кілька днів, 9 липня, вже Іван Рибак пообіцяв, що БПП голосуватиме лише за запуск Антикорупційного суду та за оновлення ЦВК.

Однак народні депутати свого слова не дотримали. Сьогодні, 10 липня, депутати від фракції «Блоку Петра Порошенка» були присутні на пленарному засіданні Ради. Під час розгляду блоку питань аграрної політики 86 членів фракції підтримали законопроект «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», 90 членів – законопроект «Про основні засади та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» та 84 депутати – законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, вдосконалення правил землекористування в масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні».

Луценко, Гончаренко та Березенко особисто підтримали законопроект щодо запобігання рейдерству. Рибак брав участь у голосуваннях на вечірньому засіданні.

Нагадаємо, парламентські фракції досягли домовленості щодо розгляду питання зміни складу ЦВК в четвер, 12 липня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: