Рада зірвала розгляд нового складу ЦВК

Читать на русском
Парламенту не вдалося розпочати оновлення складу ЦВК, оскільки більшість народних депутатів відмовилися від розгляду цього питання.

Парламенту не вдалося розпочати оновлення складу ЦВК, оскільки більшість народних депутатів відмовились від розгляду цього питання.

Як пише «Слово і Діло», про це в залі парламенту заявив спікер парламенту Андрій Парубій.

Так, він зазначив, що напередодні до нього звернулися деякі голови фракцій, які попередили, що не голосуватимуть за оновлення ЦВК у четвер.

Крім того, Парубій поставив це питання на рейтингове голосування, щоб побачити, скільки нардепів готові голосувати за звільнення старих членів Центральної виборчої комісії, чий термін перебування на посадах сплив, і за призначення нового складу. Набралося лише 189 голосів із 226 необхідних. Основні дискусії щодо нового складу ЦВК точилися довкола того, що в комісії 13 вакантних місць, а кандидатів – 14.

Як повідомлялося раніше, комітет Ради рекомендує підтримати всіх кандидатів до ЦВК, яких пропонує президент.

Представництво політичних сил в Раді та ЦВКСлово і Діло аналізувало представництво політичних сил в парламенті і Центральній виборчій комісії.

Нагадаємо, 5 січня президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради подання на нових членів Центральної виборчої комісії.

Як відомо, 23 січня президент України Петро Порошенко під час зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії.

24 січня список оновився, до нього додали 14-го кандидата – від «Народного фронту».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: