Рада вперше проголосувала без більшості БПП

Читать на русском
Після голосування спікер парламенту Андрій Парубій повідомив, що фракції «Народний фронт» і Радикальна партія подали заявку на оголошення перерви в пленарному засіданні.

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законів щодо забезпечення офіційної публікації законів України та інших нормативно-правових актів, незважаючи на бойкот пленарного засідання фракцією Блок Петра Порошенка.

За проголосували 240 парламентаріїв, пише «Слово і Діло».

Новий склад ЦВК так і не з’явився. Чому та чи буде якісне оновлення?ВРУ 5 липня мала нарешті звільнити старий склад Центральної виборчої комісії й призначити новий. Однак голосів не було. Оцінили ситуацію експерти.

Успішне голосування викликало овації народних депутатів. Фракція БПП майже в повному складі відсутня на вечірньому засіданні через відмову голосувати до тих пір, поки не буде вирішено питання про призначення нового складу Центрвиборчкому.

При розгляді даного законопроекту деякі нардепи, виступаючи з трибуни закликали прийняти будь-яке рішення парламенту з тим, щоб продемонструвати колегам з БПП, що сесійна зала здатний і без їх допомоги приймати рішення.

Проте, як свідчать дані про голосування на сайті Ради, десять депутатів БПП взяли участь в голосуванні за законопроект.

Зокрема, проект закону підтримали Олег Барна, Вадим Кривохатько, Сергій Лещенко, Давид Макар'ян, Наталія Новак, Геннадій Ткачук, Мустафа Найєм, Олександр Лівик, Світлана Заліщук та Андрій Антонищак.

Після голосування спікер парламенту Андрій Парубій повідомив, що фракції «Народний фронт» і Радикальна партія подали заявку на оголошення перерви в пленарному засіданні. Він запросив керівників фракцій і груп на консультації і оголосив перерву в засіданні.

Раніше Рада затвердила план роботи на осінь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: