Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань бюджету

Гончаренко заявив, що фракція "БПП" не буде брати участі у голосуваннях парламенту до переобрання складу ЦВК

5 липня 2018 року народний депутат України Олексій Гончаренко заявив, що фракція "БПП" не буде брати участі у голосуваннях парламенту до переобрання складу ЦВК. "Ми, як фракція "БПП", відмовляємось далі голосувати та брати участь в роботі ВР до моменту голосування по новому складу ЦВК" - зробив гучну заяву нардеп Олексій Гончаренко.
Не виконано
Сказано 5 липня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=3e0FsU1N6OQ
  • https://youtu.be/yaUskhRvAvA?t=2m18s
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=19484

Результат

5 липня 2018 року Олексій Гончаренко додав до раніше сказаного ремарку, що фракція "БПП" буде голосувати тільки за принципові результативні рішення в парламенті у разі неприйняття нового складу ЦВК - це питання антикорупційного суду та зняття депутатської недоторканності.Без ухвалення оновленого складу ЦВК фракція "БПП" не бачить сенсу продовжувати роботу в парламенті.

Відео (02 :22).

Попри гучні заяви не голосувати за законодавчі ініціативи, поки не буде оновлено склад ЦВК, депутати від фракції БПП 10 липня підтримували ухвалення низки законопроектів. Зокрема, 86 нардепів підтримала проект закону №8450 "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів", 90 підтримали законопроект №5448-д "Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції ", 84 за №6049-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні".

Таким чином, зобов'язання народного депутата виявилися лише гучними заявами не підтвердженими фактом неголосування, тому обіцянка отримує статус "невиконаної".

Особисто Гончаренко також підтримав голосуванням законопроект із запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні (№6049-д) - у другому читанні та в цілому .

Нагадаємо, що питання оновлення ЦВК залишається невирішеним.