У Порошенка підтвердили плани щодо збільшення складу ЦВК

Читать на русском
Представниця президента в парламенті Ірина Луценко підтвердила, що в парламенті розглядають можливість збільшити кількість членів ЦВК.

Представниця президента в парламенті Ірина Луценко підтвердила, що в парламенті розглядають можливість збільшити кількість членів ЦВК.

Про це вона розповіла журналістам у парламенті у вівторок, 10 липня, пише «Слово і Діло».

За її словами, зараз тривають консультації між представниками груп і фракцій, як вийти з глухого кута.

«Зараз тривають обговорення. Президент зменшувати кількість депутатів у поданні не буде, адже подання законне й усі кандидати відповідають критеріям», – розповіла Луценко.

«Розглядається варіант, що, можливо, потрібно змінити закон і збільшити кількість членів ЦВК. Поки я не говорю про якусь цифру членів, бо тривають переговори. Але такий варіант розглядають», – додала представниця президента.

Вона додала, що питання оновлення ЦВК може з'явитися в залі парламенту в четвер, під час найбільшої концентрації депутатів на робочих місцях.

Як повідомлялося, спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що депутати пропонують на законодавчому рівні збільшити кількість членів Центральної виборчої комісії, щоб усі запропоновані 14 кандидатів отримали посади.

Раніше в БПП назвали дату розгляду нового складу ЦВК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: