Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко запевнила, що БПП буде голосувати лише за рішення щодо внесення змін до закону про суд та судоустрій, і не голосуватиме за інші рішення, поки ВРУ не проголосує за оновлення складу ЦВК

5 липня 2018 року народний депутат України Ірина Луценко запевнила, що БПП буде голосувати лише за рішення щодо внесення змін до закону про суд та судоустрій, і не голосуватиме за інші рішення, поки ВРУ не проголосує за оновлення складу ЦВК.
Не виконано
Сказано 5 липня 2018 р.

Джерело

  • https://delo.ua/econonomyandpoliticsinukraine/bpp-postavil-ultimatum-budut-golosovat-tolko-posle-zameny-so-344282/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=19484

Результат

Попри гучні заяви не голосувати за законодавчі ініціативи, поки не буде оновлено склад ЦВК, депутати від фракції БПП 10 липня підтримували ухвалення низки законопроектів. Зокрема, 86 нардепів підтримала проект закону №8450 "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів", 90 підтримали законопроект №5448-д "Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції ", 84 за №6049-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні".

Таким чином, зобов'язання народного депутата виявилися лише гучними заявами не підтвердженими фактом неголосування, тому обіцянка отримує статус "невиконаної".

Особисто Ірина Луценко також підтримала голосуванням законопроект із запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні (№6049-д) - у другому читанні та в цілому .

Нагадаємо, що питання оновлення ЦВК залишається невирішеним.