Нові подробиці про стан поранених через вибух на Рівненському полігоні

Читать на русском
Троє військових, поранених на Рівненському полігоні, знаходяться в реанімації. У важкому стані військовий з проникаючою раною голови.

Троє військових, поранених на Рівненському полігоні, знаходяться в реанімації.

Про це повідомив начальник Західного-регіонального медіацентру Олександр Поронюк, інформує «Громадське радіо», пише «Слово і Діло».

З'явилося фото міномета «Молот», котрий розірвавсяОпубліковане фото міномета «Молот», через розрив якого на Рівненському полігоні загинули троє військовослужбовців, а ще дев'ять отримали поранення.

За його даними, близько години дня у п’ятницю поранених доставили вертольотом до Львівського медичного шпиталю. Переліт пройшов без ускладнень і вже о другій годині їм почали проводити операції — діставали осколки, проводили хірургічну чистку ран.

У важкому стані перебував військовий з проникаючою раною голови.

У всіх бійців мінно-вибухові травми шиї, голови та верхньої частини тіла. Операції тривали майже шість годин.

Про будь-які зміни в стані чоловіків говорити ще рано.

«Вони знаходяться в медикаментозному стані (сні - ред.), щоб вони не відчували болю, щоб нормально проходили всі процеси, їх безперечно медикаментами забезпечують. Зараз ці хлопці знаходяться у реанімації під постійним наглядом лікарів і медсестер. Будемо сподіватися, що все в них буде добре», — сказав Поронюк.

Військовим 22, 32 і 33 роки. Двоє з них із Закарпаття, ще один — з Хмельницької області.

В Україні в двох областях оголосили жалобуУ Закарпатській області суботу, 7 липня, оголошено днем жалоби за бійцями, які загинули на Рівненському полігоні. Також у Ніжині оголосили жалобу через загибель дітей.

Нагадаємо, військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом вибуху на Рівненському полігоні, в результаті якого загинули троє бійців.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів напрацює необхідні пропозиції, щоб в Україні більше не повторилася ситуація із загибеллю військових від вибуху вітчизняної техніки.

У Міноборони озвучили основну версію вибуху на Рівненському полігоні - це порушення техніки безпеки.

Президент Петро Порошенко доручив на навчаннях до завершення розслідування міномети «Молот» не застосовувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: